6.jpg

1689 keer bekeken

mooie link

 • woensdag 14 oktober 2015 @ 13:02
  #3
  reactie op (#1) Susan-

  deze link is ook te vinden in de linken lijst met een smily

 • woensdag 14 oktober 2015 @ 12:06
  #2

  Het was een hele nare tijd voor de jongeren. Niemand werd er beter van, de jongeren niet en de boeren ook niet. In die tijd hoorden we hier er vrij weinig van, al heb ik het wel gehoord van mijn chinese familietak. Bij ons hoorden we wel heel veel over het 'rode boekje van Mao' en dat hij in de Jang tze zwom. Ook de masale parades, zoals nu in Noord Korea, waren elk jaar de beelden die we van China zagen.
  Het Patriotisme deed het volk alles slikken van hun god Mao. Ook nu nog is de nationale trots de drijfveer om van China een welvarender land te maken dan Amerika. Eerder zullen ze niet rusten. De armoede in 6 jaar oplossen is niet uit menslievendheid, maar uit eerzucht om uit het imago te komen, dat China een soort ontwikkelingsland is. Daarom mogen geen beelden over het achtergebleven China  of mistoestanden naar buiten komen.
  Er is nog steeds een mentaliteit, dat China het Rijk van het midden moet zijn en groots in alle opzichten. Alleen gebruikt men nu wat intelligentere methodes.
  Foto1k0-88MKBQJ8.jpg
  In deze trieste pakhuizen moeten de mensen uit het platteland gaan wonen. Voor elke meter grond wat ze inleveren, krijgen ze die terug aan woonruimte. De mensen willen het  nog wel graag, omdat ze CV en stromend water krijgen. Maar het is de vraag of de sociale cohesie, het sociale leven niet op zijn kop gezet wordt en kapot gemaakt wordt.

  Sterke vrouwen worden niet geboren,
  maar gemaakt door de dingen die zij meemaken. handtekeningafbeelding
 • woensdag 30 september 2015 @ 11:06
  #1

  De verloren generatie van China  met veel foto's en films en verhalen.     http://static1.volkskrant.nl/static/nmc/red/frameset/2015/verlorengeneratie/

  Gewijzigd op 2015-09-30 11:35:15