6.jpg

1382 keer bekeken

Aantal geboortes in China stijgt na loslaten eenkindpolitiek

 • zaterdag 01 april 2017 @ 13:00
  #2

  Het loslaten van de 1kindpolitiek is omdat China ook met vergrijzing te maken heeft.
  En dat ene kind kan zijn/haar ouders niet onderhouden.
  Ze hebben ook te maken met een minder harde groei van de economie, de steden raken overvol.
  Op het platteland is wel een inhaalslag gemaakt  in de infrastructuur en de woningbouw. Massale hoogbouw in afgelegen streken.
  Maar of er ook werk is, valt te bezien. Juist op het platteland hadden de boeren behoefte aan meer kinderen.
  De landbouw is echter ook hervormd en grootschaliger geworden. Megastallen en andere toestanden zullen problemen kunnen opleveren (ziektes, vervuiling etc)
  China zal veel moeten investeren in de vervuiling en de schaarste aan gezonde voeding. De bevolkingsgroei is niet bij te benen.

  Sterke vrouwen worden niet geboren,
  maar gemaakt door de dingen die zij meemaken. handtekeningafbeelding
 • dinsdag 24 januari 2017 @ 12:49
  #1

  In het eerste jaar nadat de Chinese overheid de eenkindpolitiek heeft losgelaten, is het aantal geboortes met ongeveer 8 procent gestegen. 

  In 2016 werden volgens de Chinese overheid ruim 17,8 miljoen kinderen geboren in het land, meldt AP. Dat zijn 1,3 miljoen meer geboortes dan een jaar eerder, toen de eenkindpolitiek nog van kracht was. De meeste kinderen die werden geboren in het Aziatische land, kwamen ter wereld bij ouders die al een kind hebben. 

  China voerde de eenkindpolitiek eind jaren zeventig in om de snelle bevolkingsgroei een halt toe te roepen. Alhoewel dit beleid inmiddels langzaam wordt losgelaten, is het nog niet zo dat alle gezinnen in China weer meerdere kinderen kunnen krijgen. Alleen in bepaalde gevallen kunnen mensen een tweede kind krijgen, bijvoorbeeld wanneer het eerste kind een meisje is. 

  Volgens de Chinese overheid zijn veel mensen zelf ook terughoudend in het verwekken van een tweede kind, omdat inwoners van China gebukt gaan onder stijgende kosten voor levensonderhoud.