6.jpg

1027 keer bekeken

China telt 102 steden met meer dan een miljoen inwoners

 • zaterdag 01 april 2017 @ 12:52
  #2

  Mijn Chinese vriendin moest lachen toen ik een keer zei, dat Nederland met zijn 17 miljoen inwoners overbevolkt raakt.
  Ze zei dat er in Beidjing meer inwoners zijn. Heb het nagekeken.. 21,5 miljoen momenteel! Dus waar praten we over?

  Sterke vrouwen worden niet geboren,
  maar gemaakt door de dingen die zij meemaken. handtekeningafbeelding
 • dinsdag 21 maart 2017 @ 08:41
  #1

  China heeft een mijlpaal bereikt nu 102 steden meer dan een miljoen inwoners tellen. De grootste is Shanghai, waar ruim 22 miljoenen mensen wonen. Het hele land herbergt ongeveer 1,4 miljard mensen. De aarde telt in totaal 7,3 miljard bewoners.

  De groei van de Chinese steden is onstuimig. Experts van het Amerikaanse McKinsey Global Institute verwachten namelijk dat al in 2025 het aantal miljoenensteden ruim zal zijn verdubbeld tot 221.

  Een van de redenen van die snelle groei is dat de overheid mensen op het platteland actief aanmoedigt naar de steden te trekken. Rond 2020 zal 60 procent van de Chinezen in een stad leven, ongeveer 4 procent meer dan nu.

  De snelle groei van steden betekent explosieve bouwactiviteiten. Niet alleen huizen maar ook verkeerswegen en trajecten voor hogesnelheidstreinen schieten als paddenstoelen uit de grond. Steden bieden veelal als aanblik een reeks hoge flats, zo ver als het oog reikt. In de nieuwe metropolen, zo schrijft The Guardian, zal het zoeken worden naar het traditionele Chinese karakter.

  Ter vergelijking: Amsterdam telt ongeveer 850.000 inwoners.