6.jpg

1964 keer bekeken

Heftige IDFA-documentaire One Child Nation dinsdag te zien op NPO 2

 • dinsdag 10 december 2019 @ 16:11
  #5
  reactie op (#4) sjou-ko

  Ik vond het schrikbarend hoe ze handelden toen! 

 • dinsdag 10 december 2019 @ 10:34
  #4

  Een streng beleid is 1 ding, maar hoe die gehandhaafd wordt, is barbaars!
  In de geschiedenis van China is wreedheid altijd extreem geweest.
  Toch denk ik, als het 1kindbeleid niet was ingevoerd, dat er door overbevolking ook verschrikkelijke toestanden zouden zijn opgetreden.

  Sterke vrouwen worden niet geboren,
  maar gemaakt door de dingen die zij meemaken. handtekeningafbeelding
 • woensdag 27 november 2019 @ 07:25
  #2
  reactie op (#1) Susan-

  Dit was inderdaad heel heftig! Wat een barbaarse  toestanden! En dan nog dat regime van toenverdedigen!

 • maandag 25 november 2019 @ 17:49
  #1

  China is het land met de grootste bevolking ter wereld: er wonen bijna 1,5 miljard mensen. De overheid kwam er een flinke tijd geleden achter dat het wel érg hard ging met de bevolkingsgroei, en besloot de eenkindpolitiek in te voeren. Die heeft zijn sporen nagelaten.

  Mensenrechtenschendingen
  De maatregel is in 2015 weliswaar afgeschaft, maar het verwoestende sociale experiment was een wrede beperking voor de Chinezen. Het leidde tot schokkende mensenrechtenschendingen: kinderen die te vondeling werden gelegd, talloze abortussen, gedwongen sterilisatie en zelfs ontvoeringen door de overheid. De verwerking van deze gruwelijke gebeurtenissen komt nu pas op gang.

  Eigen ervaringen
  Documentairemakers Nanfu Wang en Jialing Zhang leggen de gevolgen van de eenkindpolitiek op pijnlijke wijze bloot, maar Wang graaft ook in haar persoonlijke leven. Ze deelt haar eigen ervaringen als jonge moeder en de verhalen van haar familieleden, maar laat ook propagandamateriaal en getuigenissen van slachtoffers en daders zien. Zo ontstaat een onthullend en indringend beeld van deze angstaanjagende periode.

  De documentaire One Child Nation is op dinsdag 26 november om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire One Child Nationterugkijken bij Gids.tv.