6.jpg

495 keer bekeken

Tv tip de wereld van de Chinezen vanaf vanaf vanavond 20:20 op NPO2

 • dinsdag 12 januari 2021 @ 00:21
  #2

  Zodra mijn TV het weer doet, ga ik kijken.
  Het is al lang bekend dat Chinezen in Afrika grasduinen om aan grondstoffen te komen.
  Dat Terlou die chinezen daar wil opsporen en interviewen is knap bedacht en geeft veel inzicht in de chinese mentaliteit!

  Sterke vrouwen worden niet geboren,
  maar gemaakt door de dingen die zij meemaken. handtekeningafbeelding
 • zondag 10 januari 2021 @ 08:19
  #1

  In deze nieuwe reisserie zoekt Ruben Terlou Chinezen op die zich in het buitenland vestigen om daar te investeren en zo een bijdrage leveren aan de nieuwe wereldorde waar China een hoofdrol in speelt. Elke zondag om 20:20 uur op NPO 2.

  Werklust
  Overal in de wereld duiken Chinezen op met een bijna onbeperkte werklust, de modernste technologie en heel veel geld. Terlou wil weten wie zijn ze, wat ze willen bereiken en wat voor impact hun aanwezigheid op de lokale bevolking heeft.

  Kenia
  In de eerste aflevering ziet hij Kenianen in vloeiend Chinees de liefde voor het Chinese moederland bezingen. Hij ontdekt dat de komst van de Chinezen en hun investeringen ook tot conflicten leidt.

  Trein
  De opmars van China in Afrika is groot. Aan de oostkust van Kenia komt de Nieuwe Zijderoute van China aan land. Ruben reist in een Chinese trein met een Chinese machinist over een door Chinezen aangelegd spoor, dwars door safariparken, naar Nairobi.

  Bekijk de eerste beelden van De wereld van de Chinezen op gids.tv/v293127/chinezen.

  Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv