Geplaatst op donderdag 26 juni 2008 @ 18:53 , 678 keer bekeken
Eten
Eenvoudig lekker
Een spreekwoord zegt dat 'een Chinees alles eet wat vliegt, behalve een vliegtuig en alles eet dat poten heeft, behalve een tafel'.
Het resultaat van het feit dat men in de ook wat karige periodes voldoende voedsel moest vinden om de bevolking te voeden. Je kunt met eenvoudige middelen en ingrediënten de meest fantastische maaltijden bereiden. De kwaliteit van het voedsel is over het algemeen goed, zelfs in de kleinste restaurants. Doordat de ingrediënten in hete olie (en in een wok) worden bereid, zul je als toerist nauwelijks ziek worden van het eten. Je moet er wel voldoende rijst bij consumeren om je maag en darmen de wat vettere maaltijden zonder problemen te laten verwerken.
Boeren en slurpen
Je zult waarschijnlijk meer moeten wennen aan de eetgewoonte
- het eten met stokjes
- het feit dat een stevige boer aan tafel een teken is dat het eten gewaardeerd wordt
- het luidruchtig opslurpen van allerlei gerechten
Dit zijn dingen die in westerse ogen op zijn minst een beetje vreemd overkomen. Van alles een beetje De Chinees eet nooit á la carte, maar bestelt zoveel schotels als er mensen aan tafel komen zitten. Je kunt van alle schotels steeds een beetje in je kommetje scheppen. Om de gaatjes aan het einde van de maaltijd te vullen, wordt er soep geserveerd.
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan: