Glasnoedels: mieren beklimmen de boom

Geplaatst op donderdag 27 november 2008 @ 18:14 , 510 keer bekeken

Een Sichuan gerecht met gebakken glasnoedels (doorzichtige dunne bami) als basis. U kunt zelf uiteraard varieren met de ingredienten, maar het gehakt is essentieel anders klopt de naam niet meer: wie de noedels optilt ziet de gehaktkruimels zich vasthechten, als mieren die in een boom klimmen. (mayi shangshu)

Nodig:

 (voor 4 pers.) 500 gr. varkensgehakt

200-300 gr. glasnoedels

 4 lente-uitjes rode pepertjes naar smaak (door de pitjes te verwijderen worden ze minder scherp)

 2 eetlepels suiker

2 eetlepels donkere sojasaus

2 theelepels aardappelzetmeel

 1 theelepel chilipasta, rode olie om te bakken

250 ml. bouillon of water

Bereidingswijze:

Bereid de glasnoedels volgens aanwijzing op de verpakking. Let op: inweken in heet water is het beste; ze mogen niet gaar worden. . Meng de gehakt met: de suiker, chilipasta, aardappelzetmeel en de sojasaus. Hak de lente-uitjes fijn evenals de rode pepertjes Bak in hete olie eerst de uitjes en de pepertjes. Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Voeg dan de goed uitgelekte noedels toe en vermeng alles goed. Voeg tot slot de bouillon toe en laat het inkoken. Dan snel serveren op voorverwarmde borden. Noedels koelen snel af! (kijk evt ook bij http://www.chinesefood.about.com

 voor uitleg over deze noedels en de mogelijkheid ze te roerbakken in plaats van te koken)


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

Susan- starstarstarstarstar

Dit is een geweldige club voor China lief hebbers.