Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 02 februari 2024 @ 13:44 door Susan- , 399 keer bekeken

Peking eend

 

Pekingeend is een traditioneel Chinees gerecht dat bestaat uit een geroosterde eend met een knapperige en glanzende huid. Het wordt meestal geserveerd met dunne pannenkoekjes, lente-uitjes, komkommer en hoisinsaus. Om pekingeend te maken heb je een hele eend, zout, vijfkruidenpoeder, knoflook, steranijs, gember, lente-uitjes, hoisinsaus, sojabonenkaas en Chu Hou saus nodig. Hier zijn de stappen om pekingeend te bereiden:

1. Ontdooi de eend als deze bevroren is en was hem goed. Dep hem droog met keukenpapier.
2. Kruid de binnenkant van de eend met zout en vijfkruidenpoeder. Vul hem met geplette knoflook, steranijs, gesneden gember en een geplet lente-uitje.
3. Meng voor de marinade de hoisinsaus, sojabonenkaas, Chu Hou saus en een snufje vijfkruidenpoeder. Giet deze in de eend en naai de opening dicht met een dikke naald en slagersgaren.
4. Breng een grote pan water aan de kook en dompel de eend er kort in om het vel strak te trekken. Haal hem eruit en dep hem weer droog.
5. Bedruip de eend met de marinade die uit de buikholte is gelopen. Herhaal dit een paar keer tot de eend helemaal bedekt is.
6. Hang de eend op een koele en tochtige plek om te drogen voor minstens 6 uur of een hele nacht. Het vel moet bijna als perkament aanvoelen.
7. Verwarm de oven voor op 240°C en leg de eend met de borst naar beneden op een rooster boven een bakplaat. Bak hem 15 minuten op deze temperatuur.
8. Verlaag de temperatuur naar 180°C en draai de eend om met de borst naar boven. Bak hem nog 70 minuten of tot hij gaar en goudbruin is. Dek hem af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
9. Snijd de eend in stukken en serveer hem met warme pannenkoekjes, lente-uitjes, komkommer en hoisinsaus.

Bronnen:
 https://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-peking-eend/
 https://njam.tv/recepten/traditionele-pekingeend
 https://www.libelle-lekker.be/artikelen/239857/pekingeend-wat-is-het-en-hoe-maak



Reacties

  • sjou-ko
    donderdag 8 februari 2024, 11:49

    Het is weliswaar een goed recept, maar gezien het marinadeproces en het 6 uur ophangen en drogen van de eend,
    voor mij een onhaalbaar uit te voeren recept. Dit is meer voor de gevorderde kok!
        Geroosterde pekingeend

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.