Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 18 februari 2024 @ 16:51 door Susan- , 86 keer bekeken

kai lan met gember en oesters…

Een origineel traditioneel Chinees groente recept is roergebakken kai lan met gember en oestersaus. Kai lan is een soort Chinese broccoli die een knapperige textuur en een milde smaak heeft. Je kunt het makkelijk vinden in de Aziatische supermarkt of toko. Om dit gerecht te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

- 500 g kai lan, in gelijke stukken gesneden
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 cm gember, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 3 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel suiker
- Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een eetlepel zonnebloemolie toe. Blancheer de kai lan ongeveer 2 minuten in het kokende water tot ze net gaar zijn. Giet af en spoel onder koud water om het kookproces te stoppen.
2. Verhit de resterende eetlepel zonnebloemolie in een grote wok of koekenpan op hoog vuur. Voeg de knoflook, gember en een snufje zout toe en bak ongeveer 30 seconden tot ze geurig zijn.
3. Voeg de kai lan toe en schep goed om met de olie en de aromaten. Roerbak ongeveer 3 minuten tot de groenten heet en knapperig zijn.
4. Meng in een klein kommetje de oestersaus, sojasaus, suiker en een eetlepel water. Giet dit over de groenten en schud de wok om alles goed te mengen. Breng op smaak met peper en eventueel meer zout.
5. Schep de groenten op een grote schaal en serveer met gestoomde rijst of noedels.

Dit is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Geniet van de authentieke smaken van de Chinese keuken!



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.