Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 12 februari 2024 @ 11:27 door Susan- , 89 keer bekeken

**Koe Loe Yuk**

Een origineel Chinees vlees gerecht wat makkelijk te maken is, is **Koe Loe Yuk**. Dit is een gerecht van gefrituurde varkensvleesblokjes in een zoetzure saus. Het is een populair gerecht in de Chinese restaurants in Nederland, maar je kunt het ook zelf thuis maken. Hier is een recept voor Koe Loe Yuk:

Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram varkenshaas of hamlappen
- 1 ei
- 2 eetlepels maïzena
- zout en peper
- olie om te frituren
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel maïzena gemengd met 2 eetlepels water
- 1 blik ananasstukjes op siroop (227 gram)
- lente-uitjes of koriander om te garneren

Bereiding:
- Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Klop het ei los in een kom en voeg de maïzena, zout en peper toe. Meng goed door elkaar. Haal de vleesblokjes door het beslag en laat ze even uitlekken.
- Verhit een ruime hoeveelheid olie in een wok of frituurpan tot ongeveer 180°C. Frituur de vleesblokjes in porties goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Maak de saus door de tomatenketchup, azijn, suiker, sojasaus, gemberpoeder, knoflookpoeder en sambal oelek in een steelpannetje te verwarmen. Breng aan de kook en voeg dan de maïzena-water mengsel toe. Roer goed door tot de saus dikker wordt. Voeg de ananasstukjes met een beetje siroop toe en laat nog even meekoken.
- Schep de vleesblokjes in een grote schaal en giet de saus erover. Garneer met lente-uitjes of koriander. Serveer met witte rijst of nasi goreng.

Eet smakelijk!



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.