Blog
Geplaatst op vrijdag 09 februari 2024 @ 13:41 door Susan- , 1397 keer bekeken
Speciaal voor de Vegetarius onder ons
Een origineel Chinees vegetarisch gerecht is de tofu met pittige saus. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en heeft een rijke smaak. Je hebt nodig: 400 gram stevige tofu, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels rijstazijn, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel maïzena, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel gember, 1 theelepel sambal oelek, 2 eetlepels olie, 2 lente-uitjes en sesamzaadjes. Snijd de tofu in blokjes en dep ze droog met keukenpapier. Meng in een kom de sojasaus, rijstazijn, suiker en maïzena. Hak de knoflook fijn en rasp de gember. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de tofu goudbruin. Schep de tofu op een bord en houd warm. Voeg in dezelfde pan de knoflook, gember en sambal toe en bak kort. Voeg het sojamengsel toe en breng aan de kook. Laat de saus indikken en schep de tofu erdoor. Garneer met gesneden lente-uitjes en sesamzaadjes. Serveer met witte rijst of noedels.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Het marineren van de Tofu moet minstens een uur.
De marinade kan je variëren met vissaus sesamolie gemberpoeder en oestersaus.
De tofu wokken met garnalen, fijne plakjes wortel en peultjes. De saus binden met maizena.