Blog
Geplaatst op woensdag 08 mei 2024 @ 11:45 door Susan- , 308 keer bekeken
Ingrediënten
Kip
Hoisinsaus
Bereidingswijze:
Stap 1: Snijd de kip in plakken van 2 bij ½ cm.
Stap 2: Meng de kip met 1 eetlepel maiszetmeel, 1 eetlepel neutrale olie, 2 eetlepels water en 1 eetlepel lichte sojasaus.
Stap 3: Pel de knoflook. Hak de gember en knoflook fijn.
Stap 4: Snijd de paprika’s in stukken van 1 bij 1 centimeter en snijd de bosui in stukken van 2 centimeter.
Stap 5: Meng alle ingrediënten voor de saus.
Stap 6: Leng 1 eetlepel maiszetmeel aan met 2 eetlepels koud water.
Stap 7: Verhit een scheut olie in de wok en roerbak de kip 30 tot 60 seconden. Doe dit in delen zodat er niet te veel kip in de pan zit. Haal uit de pan en doe in een kom.
Stap 8: Verhit wat extra olie in de pan en fruit hierin de knoflook en gember 30 tot 60 seconden.
Stap 9: Voeg de paprika en bosui toe en bak 1 minuut.
Stap 10: Voeg het hoisinsausje toe en bind af met het aangelengde maiszetmeel.
Stap 11: Laat zacht iets inkoken.
Stap 12: Voeg dan de cashewnoten en kip toe en verwarm nog 1 minuut.
Stap 13: Serveer de kip met (zilvervlies)rijst.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1: Meng de sojasaus, rijstazijn en suiker in een grote kom tot de suiker is opgelost.
Stap 2: Voeg de crispy chili en sesamolie toe.
Stap 3: Snijd de tofu in blokjes van 1x1 centimeter en voeg toe aan de kom.
Stap 4: Snijd de komkommer overlangs in vieren en snijd de zaadlijst eraf. Snijd de komkommer in blokjes van 1x1 centimeter en voeg toe aan de kom.
Stap 5: Meng alles. Laat de salade minstens 15 minuten staan zodat de smaken goed intrekken.
Stap 6: Hak de bosui in dunne ringen en de koriander (inclusief steeltjes) fijn.
Stap 7: Meng de bosui en koriander net voordat je de salade eet erdoorheen.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Mijn lievelingskostje!