Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 11 maart 2024 @ 18:05 door Susan- , 467 keer bekeken

Citroen-kokoskip met paksoi e…

Comfortfood voor een makkelijke maandag, dat ook nog eens gezond is! Dit Aziatische gerecht is de perfecte maaltijd om snel op tafel te zetten, of lekker op de bank te eten terwijl je naar je favoriete serie kijkt.
 

Het recept bestaat uit twee delen. We beginnen met de citroen-kokoskip met paksoi. Verderop in het recept lees je hoe je de knoflookrijst maakt. 

Citroen-kokoskip met paksoi 

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 35 minuten

Ingrediënten

  • 4 kippendijfilets
  • 30 gr. roomboter 
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 4 takken verse tijm
  • 1 citroen
  • 400 ml kokosmelk 
  • Zwarte peper 
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel maiszetmeel 
  • 2 paksoi 
  • ½ bos basilicum

Extra benodigdheden: keukenpapier

Bereidingswijze

Stap 1: Dep de kip droog met keukenpapier en halveer de kippendijen. 

Stap 2: Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kip bruin aan.

Stap 3: Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de peper fijn, ris de tijm en rasp de citroen. 

Stap 4: Haal de kip uit de pan. Voeg de knoflook, peper, tijm en citroenrasp toe aan de pan en bak 2 minuten.

Stap 5: Voeg de kokosmelk toe. Voeg wat zwarte peper en de sojasaus toe. Leg de kip in de saus en laat 20 minuten stoven. 

Stap 6: Snijd de paksoi in stukken van circa 2 cm. Voeg de witte gedeeltes van de paksoi toe aan de pan en stoof circa 2 minuten. 

Stap 7: Leng het maiszetmeel aan met een scheut koud water en roer door. Voeg toe aan de kip en breng aan de kook en laat vervolgens iets indikken. 

Stap 8: Voeg als laatste het paksoigroen en de basilicumblaadjes toe. 

Knoflookrijst 

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 tenen knoflook 
  • Neutrale olie 
  • Zwarte peper
  • 400-500 gr. gekookte (sushi)rijst
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 20 gr. roomboter 

Extra benodigdheden: keukenpapier, houten spatel 

 

Bereidingswijze

Stap 1: Pel en snijd 2 knoflooktenen in dunne plakjes en 2 tenen knoflook fijn. 

Stap 2: Verwarm een klein laagje olie in een pan, voeg de knoflookplakjes toe en bak goudbruin en krokant.

Stap 3: Haal de knoflook uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 4: Doe de fijngehakte knoflook in de pan samen met wat zwarte peper en bak op laag vuur 1-2 minuten. 

Stap 5: Voeg de rijst toe, en maak in de pan los met de spatel. Zet het vuur hoog. 

Stap 6: Voeg de sojasaus en boter toe en bak circa 2-3 minuten.

Stap 7: Schep de rijst op de borden en verdeel de krokante knoflook erover. 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.