Blog
Geplaatst op maandag 24 juni 2024 @ 17:14 door Susan- , 291 keer bekeken
Ingrediënten:
Extra nodig:
Bereidingswijze:
Stap 1: Snijd de aubergine in blokjes van 2 bij 2 centimeter.
Stap 2: Verhit een flinke laag olie (minstens 2 centimeter) in een wok of koekenpan op hoog vuur. Bak de aubergine in 8 tot 10 minuten goudbruin en zacht.
Stap 3: Snijd de aardappels in blokken van 2 bij 2 centimeter.
Stap 4: Haal vervolgens de aubergine uit de olie en laat de blokjes uitlekken op keukenpapier.
Stap 5: Voeg eventueel meer olie toe en frituur de aardappel in 5 tot 7 minuten goudbruin en knapperig.
Stap 6: Verwijder intussen de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in blokjes van 2 bij 2 centimeter.
Stap 7: Doe de paprika de laatste minuut van de baktijd bij de aardappels. Zet het vuur uit, schep alles uit de pan en laat het goed uitlekken.
Stap 8: Pel en hak intussen de knoflook fijn en snijd het bosuiwit in dunne ringen en het groen in stukken van 3 centimeter. Bewaar het in aparte bakjes.
Stap 9: Giet zoveel olie uit de pan dat er nog 1 tot 2 eetlepels in zitten. Fruit hierin de knoflook en het bosuiwit 30 tot 60 seconden op halfhoog vuur.
Stap 10: Doe de suiker en de soja in de pan.
Stap 11: Leng het maiszetmeel aan met 1 eetlepel koud water en giet dit ook in de pan. Laat de saus al roerend binden. Meng de groenten erdoor.
Stap 12: Proef en breng eventueel op smaak met zout. Zet het vuur uit, schep het bosuigroen erdoorheen en serveer.
Ingrediënten:
Extra nodig:
Bereidingswijze:
Stap 1: Spoel de rijst in een zeef onder de koude kraan totdat het water dat eraf komt helder is. Doe de rijst met 450 milliliter water in een pan en breng het aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat circa 15 minuten koken. De rijst is klaar als al het water is verdampt. Of gebruik een rijstkoker.
Stap 2: Splits intussen de eieren. Doe de dooiers in een grote kom en kluts het eiwit met een snuf zout in een andere kom.
Stap 3: Verhit een paar eetlepels olie in een wok of koekenpan en bak hierin een dun omeletje van het eiwit. Haal dit uit de pan, rol het op en snijd in dunne reepjes. Zet het even apart.
Stap 4: Laat de rijst iets afkoelen. Spreid het uit in een grote schaal of op een bakplaat en schep even om. De rijst hoeft niet ijskoud te zijn, maar wel koud genoeg zodat de dooiers niet stollen als je ze toevoegt.
Stap 5: Doe de rijst in de kom met de eidooiers, breng het op smaak met zout en meng goed door.
Stap 6: Verhit een paar eetlepels olie in een wok of koekenpan en roerbak hierin de rijst op hoog vuur een paar minuten.
Stap 7: Hak intussen de bosui in dunne ringen. Proef de rijst en breng op smaak met peper en eventueel extra zout. Zet het vuur uit, schep de bosui en de eiwitomelet door of op de rijst en serveer.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.